En fin kväll.

Vi har haft en så härlig kväll. Efter att ha tagit det otroligt lugnt och sovit bort halva dagen ryckte vi upp oss, hoppade på cyklarna och rullade ner till stan. Jag smet in på operan för att öva lite medan D och C lekte i en intilliggande lekpark. 
 
När jag övat färdigt var vi alla sugna på glass och begav oss på glassjakt. Vi hittade något ännu bättre. Någon hade parkerat ett par sådana konstiga liggcyklar utanför en restaurang och C blev alldeles till sig. Hoppade och klappade händerna av förtjusning. Gick runt, runt och tittade på varenda liten detalj, pekade och undrade "E de? E de?". Visade med händerna hur pedalerna trampade, och hur man tutade i hornen (med högljudda ljudeffekter). Speglade sig i backspeglarna. Tittade noggrant på varje skruv och mutter och kedja. Förtjusta utrop och applåder. Folk som gick förbi stannade och tittade på honom och kunde inte låta bli att skratta åt hans förtjusning. Varv på varv gick han runt de där cyklarna, vet inte hur länge vi stod där. Han underhöll en hel uteservering en lång stund iallafall. 
 
 
Till slut blev mammans glassug för stark och vi fick bära med oss en motvillig C från cyklarna. Vi lyckades få ett bord på den överfulla uteserveringen och det slutade med att vi beställde varsin monsterefterätt istället för bara glass. C och D delade på en apfelstrudel, och jag fick en fantastisk varm chokladkaka med glass och grädde.
 
 
När vi mumsat färdigt upptäckte vi att det inte var länge kvar till kvällens föreställning av Turandot på utescenen. Vi bestämde oss för att stanna och lyssna lite, så vi tog en kort cykeltur längst vattnet för att fördriva tiden före det började. 
 
Så fint att stå och titta på scenen från strandpromenaden och höra världens vackraste Puccini strömma ut över vattnet.
 
 
Vi cyklade tillbaka till operan och stod utanför och lyssnade en stund. Sen bar det av hem till kvällsmacka och nattning. Från Puccini till Pettson.
 
 
Imorgon kommet farmor L och P hit! Ska bli kul med besök, och C kommer bli så himla glad! Fler härliga dagar väntar...